Blijf op de hoogte van Bionews

Ontdek samen met Dieter Coppens biologisch brood, koekjes en granen

Ontdek samen met Dieter Coppens hoe ambachtelijk biobrood gemaakt wordt. En verken het rijke aanbod graanproducten in de biowinkels tijdens onze biocampagne van 3 tot 11 maart 2018. 

 

Dieter Coppens, fan van bio

Dieter Coppens ging voor ons op bezoek bij biobakker Ward Verheyen en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk biobrood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars. 

Dieter was bovendien helemaal mee met de toekomstgerichte aanpak van bio: ‘Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu! Bio lijkt me de beste manier om in de toekomst door te kunnen gaan met puur en eerlijk eten!’

Laat je inspireren, ga op ontdekking

Op de website www.biomijnnatuur.be lees je vanaf 21 februari wat Dieter zo bijzonder vindt aan bio en waarom hij biobakker Ward bewondert. Vervolgens zal Bio Mijn Natuur op hun site verschillende boeiende portretten van ondernemers (van graanteler tot koekjesfabrikant), recepten (voor een belegde boterham of een boekweitpannenkoek) en een kalender met leuke uitstappen publiceren. Laat je verleiden tot een ontdekkingstocht langs open dagen, biowinkels of simpelweg in je eigen keuken.

Ontdek het rijke bio-aanbod

Granen spelen een grote rol in onze voeding. In de biowinkels vind je een onwaarschijnlijk groot biologisch assortiment: van nauwelijks bewerkte graankorrels tot bijzondere varianten van brood, pasta, koekjes en gebak. Op zoek naar een winkel die lekker biobrood of bijzondere graanproducten verkoopt? Je vindt ongetwijfeld een biopunt in jouw buurt!

Meer weten over biogranen

Welke additieven mag de biosector gebruiken in koekjes of in brood? Welke granen bestaan er in bio en welke zijn glutenvrij? Wordt biologische bloem gebleekt? Worden er meer mycotoxines gevonden in biologische granen dan in gangbare? Met welk graan kan ik rijst of couscous makkelijk vervangen? Wat is zuurdesem eigenlijk? Is brood altijd vegetarisch? Waar koop ik biobrood en hoe ben ik zeker dat ik biobrood koop? Hoe lang moet je spelt koken? Waarom zou ik biologische pizza kopen?

Win leuke prijzen! 

Wie leest, die wint! Want tijdens de campagneweek kan je een assortiment biologische graanproducten of een exclusieve workshop ‘biobrood bakken’ winnen! Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief Lekker Bio of volg op facebook 'Lekker Bio'.

Schrijf het in je agenda: biogranen van 3 tot en met 11 maart. Tot dan!

Bron: Bio Mijn Natuur