Blijf op de hoogte van Bionews

Dokters waarschuwen voor een ongezonde trend: chocolade snuiven ...

Chocolade is voor sommigen een drug, maar blijkbaar nemen mensen dat heel letterlijk op. Een tijdje geleden kwam 'Coco Loko' op de markt: een poeder dat vooral uit chocolade bestaat. Mensen snuiven het goedje om een kick te krijgen en actiever te worden. Dokters maken zich zorgen om de nieuwe trend en waarschuwen ons voor de gevolgen.

Blijkbaar zijn 'ouderwetse manieren' voor sommigen niet meer goed genoeg om energie te krijgen. Door Coco Loko te snuiven zou je, net als koffie en energiedranken, ook actiever worden en meer energie krijgen.

Het product, dat vooral uit chocolade bestaat, is makkelijk online verkrijgbaar. Het is officieel niet goedgekeurd maar toch kan iedereen het online bestellen. Net zoals alle andere trends, vind je op sociale media filmpjes terug van mensen die de poeder opsnuiven.

Mensen snuiven het op om een energieboost te krijgen. Het goedje bevat drie ingrediënten met stimulerende middelen die je ook terugvindt in energiedranken: gingko biloba, taurine en guarana.

Gevolgen
Als je iets snuift, kan het sneller effect hebben op je lichaam dan als je het eet of drinkt. Cafeïne kan tijdelijk de bloeddruk verhogen en de hartslag beïnvloeden waardoor mensen angstig en onrustig kunnen worden. Volgens Health.com kan je door het snuiven van Coco Loko zelfs in het ziekenhuis belanden met een overdosis. Een poeder snuiven kan ook nooit gezond zijn voor je neus. Sommige legitieme medicijnen kunnen ook intranasaal worden toegediend maar in vorm van een spray. Een vaste stof in je neus is nooit goed. Daarnaast kan chocolade snuiven de kans op astma en bronchitis sterk vergroten.

 

Het product bestaat nog maar enkele jaren dus weten dokters ook niet wat het met je lichaam kan doen op lange termijn.

 

Bron: newsmonkey.be