Blijf op de hoogte van Bionews

Suikervrije bieren en bio heersen in nieuw café in Centraal Station Brussel

In het Centraal Station opende afgelopen weekend een gloednieuwe brasserie met 24 tapkranen, waarvan twaalf suikervrije. Het café zet in op bio en wil op termijn een terras dat uitgeeft op de grote lokettenhal.

Brasserie 28, zo heet het gloednieuwe café met tapasbar in het Centraal Station. Brasserie 28 heeft 24 tapkranen. Uit twaalf daarvan stroomt het suikervrije bier van de in Gent gevestigde brouwerij Caulier Sugar Free, dat dertig procent minder calorieën moet bevatten dan het klassieke gerstenat.

De twaalf andere tapkranen zijn voorbehouden voor zes andere Belgische bieren en zes buitenlandse bieren. “De vaten staan op de eerste verdieping in een koelcel”, vertelt zaakvoerder Massimo Bonsignore.

Voluit voor bio

“We gebruiken geen CO2-gas om het bier van het vat naar de tap te brengen. Een zuurstofzak in het vat duwt het bier naar omhoog en de zwaartekracht doet de rest. Dat is goed voor de smaak en onze portemonnee.”

“Een klassiek aangesloten vat blijft een tweetal weken drinkbaar. Via ons systeem is dat zes tot acht weken. We gaan voluit voor bio. Onze koffie en thee worden biologisch geproduceerd en we bieden drie biologische en glutenvrije bieren aan.”

Brasserie 28 wil op termijn een terras in de lokettenhal en aan de Infante Isabellastraat. “Over dat laatste onderhandelen we nog met de stad Brussel. Voor we ons terras in het station kunnen plaatsen, moeten we eerst een afscheidingswand installeren tussen het terras en de trap die leidt naar de perrons.”

Het café wordt een te duchten concurrent voor Brewdog, het café met speciaalbieren dat zich zo'n twee jaar geleden vestigde tegenover het Centraal Station.

Belgisch concept

“Wij zijn geen Schots, maar een Belgisch concept,” zegt Bonsignore. “Verder bieden we ook geen volledige maaltijden aan, maar enkel tapas.” In het café hangt een scherm waarop de vertrekuren van de treinen in real time te zien zijn. Best handig voor pendelaars die nog snel een glas komen drinken.

Bron: Nieuwsblad