Blijf op de hoogte van Bionews

Konijneneten of reuzelekker? Nieuwe biocampagne start op 17 september

TV-moestuinier Wim Lybaert zet graag zijn schouders onder onze groente- en aardappelencampagne. Het doel is om van iedereen een enthousiaste biogroenten- en bioaardappeleter te maken, en om je warm te maken om echt duurzamer en meer bij de boer te gaan kopen. ‘Biologisch van bij ons én biologisch uit het seizoen, dat is klimaatslim, milieuvriendelijk en heel erg smakelijk,’ aldus Wim.

Beleef bio van 17 tot 25 september

Van 17 tot en met 25 september 2016 kan je ontdekken hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische groenten en aardappelen. Overal in Vlaanderen kan je deelnemen aan boeiende bezoekjes aan biobedrijven. Je hebt de keus uit zo'n 30 activiteiten: opendeurdagen, picknicks, workshops en proeverijen… Zo ervaar je de praktijk voor bio in levende lijve.

Biowinkels promoten tijdens de tiendaagse campagne het rijke aanbod van bio - een aantal doet dat met interessante kortingacties.

Extraatje op Dag van de Klant

Op de Dag van de Klant, zaterdag 24 september, trakteren ongeveer 60 deelnemende biowinkels hun klanten op een Bijzondere Groentegids met verrassende recepten.

‘Amai, d’r steekt veel liefde in bio!’

Als moestuinier in hart en nieren teelt Wim zelf groenten en aardappelen zonder kunstmest of chemische pesticiden. Hij begrijpt dan ook goed waarom de bodem cruciaal is voor bioboeren. ‘Als je een gezonde bodem hebt, kan je heerlijke én gezonde groenten telen. Dat getuigt van een langetermijnvisie.’

Wim ging op bezoek bij de familie Noë-Sucaet van bioboerderij ’t Livinushof in Sint-Margriete. Die telen o.a. heerlijke pompoenen, uien en kolen in kerngezonde grond. Hij is onder de indruk van hun vakmanschap. Wat hen drijft, is hun liefde voor een levende, vruchtbare bodem en het plezier van lekkere en gezonde groenten.

bron: www.biomijnnatuur.be