Blijf op de hoogte van Bionews

Theecoach opent nieuwe zaak

Theecoach Ken Calander opent woensdag zijn theelounge in Antwerpen en biedt maar liefst 85 soorten thee aan. “Klanten kunnen hier hun eigen, persoonlijke theemengeling samenstellen”, zegt de auteur van ‘Tea is Sexy’.

Roze sofa’s, flamingo’s aan de muur, theepotten met bloemetjes,...de gloednieuwe zaak van theecoach Ken Calander is de weerspiegeling van zijn boek ‘Tea is Sexy’. “Het is mijn doel om thee sexy te maken”, zegt de trotse zaakvoerder. “Thee is een hip product, je kan er alle kanten mee uit.”

Om zo veel mogelijk aan de wensen van zijn klanten te voldoen, komt de theecoach met de PT-line op de proppen. “We werken niet met vaste mengelingen, we gaan voor de persoonlijke aanpak. Eerst kan de klant zijn basis thee kiezen. Daarna volgen de kruiden, bloemen en fruitsoorten. Het resultaat is een zelf samengestelde thee waarvan het recept bijgehouden wordt in de winkel.”

Natuurlijke aroma’s

Ook kiest Calander resoluut voor biologische en natuurlijke aroma’s. “Een tijdje geleden was matcha heel erg populair maar die hype is nu even gaan liggen. We zien dat de vraag naar gezonde en biologische producten zeer groot is.” Kruiden is daar slechts een voorbeeld van. “Het zal je verbazen maar ook olijfboombladeren of zeesla kunnen een thee naar een hoger niveau tillen. En zelfs hennep, maar dan zonder de stoffen die je high doen worden, wordt tegenwoordig gebruikt in thee.”

Ook voor wie geen thee lust, is er een plaatsje in de theelounge. “Niet iedereen lust thee. Je kan hier ook terecht voor een glaasje wijn of bubbels en daarbij een tapasplankje. Of voor een koffie’tje. Voor elk wat wils.”

Bron: Gazet van Antwerpen