Blijf op de hoogte van Bionews

Azië ontwaakt voor biologisch voedsel

Aziatische consumenten zijn zich steeds meer bewust van de rol die voeding speelt in een gezonde levensstijl. Steeds meer consumenten kopen biologische voedingsproducten en een groot deel van deze producten zijn afkomstig van import.

In Singapore wordt meer dan 90% van het geconsumeerde voedsel geïmporteerd en verwacht wordt dat de markt voor biologische levensmiddelen in het land in 2021 208 miljoen euro zal vertegenwoordigen. Voor Europese levensmiddelenbedrijven kan de uitvoer van hun producten naar Singapore zonder grote hindernissen gebeuren. Een internationale certificering is immers voldoende voor de import van biologisch voedsel, zonder de noodzaak van bijkomende lokale certificeringen.

Thailand heeft de afgelopen jaren ook een gestage groei van de markt voor biologische voeding gekend (13,69 miljoen euro in 2017), als gevolg van de groeiende vraag van de middenklasse en de hogere klassen. De voorkeur van Thaise consumenten gaat uit naar rijst, thee, appels, gedroogd fruit en biologische noten.

Ook in Zuid-Korea neemt de consumptie van biologische producten toe. Het is de 16e grootste markt ter wereld qua totale waarde in dit segment en de tweede grootste in Azië. Aangezien 75% van de ingrediënten die worden gebruikt voor de bereiding van biologisch voedsel worden geïmporteerd, zijn de zakelijke mogelijkheden voor Europese bedrijven in Korea enorm.

Bovendien worden producten uit Europa over het algemeen beschouwd als van superieure kwaliteit. Europese bedrijven kunnen vertrouwen op het sterke merkimago van het biologische label van de EU. Bovendien zijn de meeste tarieven afgeschaft of zullen ze binnenkort afgeschaft worden in het kader van de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Korea en de onlangs ondertekende overeenkomst tussen de EU en Singapore.

Bron: https://www.beci.be/nl/2019/04/09/export-azie-ontwaakt-voor-biologisch-voedsel/