Blijf op de hoogte van Bionews

Verpakkingsvrij winkelen in de lift in België

Het concept van een verpakkingsvrije winkel is eenvoudig. Als klant breng je zelf de verpakking (doos, pot, bokaal ...) mee en in de winkel betaal je enkel het gewicht van wat je hebt gekocht. Als je zelf geen verpakking bij hebt dan kan je ervoor kiezen om in de winkel een duurzame verpakking aan te kopen. In België schieten verpakkingsvrije winkels als paddenstoelen uit de grond.  

Modest

Op 9 mei opent in Oostende de verpakkingsvrije winkel Modest zijn deuren. Ze zullen een ruim assortiment aan voeding, onderhouds- en badkamerproducten aanbieden. Hiernaast is er ook een gezellige zithoek waar men een kopje koffie of thee kan drinken en van enkele lekkernijen kan proeven. 

IDOrganics

De Nederlandse firma IDOrganics is gekend voor zijn silo's die perfect passen binnen de verpakkingsvrije winkel. Ook zij merken de groei op in België. Naast België leveren ze ook ondermeer aan het Midden-Oosten en de VS. 
De silo's zijn van plastic gemaakt dus hier zoeken ze nog een geschikt duurzaam alternatief. Glazen silo's zijn er ook maar die zijn heel wat duurder.

 

Bron: HLN & BioJournaal