Blijf op de hoogte van Bionews

20 april 2018

Minder pesticidenresidu’s in biovoeding

Uit een nieuw Europees rapport blijkt dat er veel minder pesticidenresidu’s op biovoeding zitten dan op gangbare voeding. Elk jaar brengt het EFSA, de Europese Autoriteit voor...
Lees verder
16 april 2018

Bio Shop sluit op 21 april de deuren

Winoc De Dapper (60) en Caroline Mestdagh (59) sluiten na 18 jaar hun Bio Shop in de Gentpoortstraat. Op zaterdag 21 april valt het doek over de laatste biowinkel in het centrum. “Een overname...
Lees verder
3 april 2018

De aandacht voor bio blijft groeien De Belg gaf in 2017 6% meer uit aan verse biologische voeding en dranken dan in 2016.

De besteding aan verse biologische voeding en dranken steeg met 6% in 2017 in België. In Vlaanderen bedroeg de stijging zelfs 11%. Groenten, fruit en aardappelen blijven de grootste belangstelling...
Lees verder
29 maart 2018

Nieuwe producten op de markt

Bio glutenvrije koekjes * speculoos * koekjes gezouten boter caramel Bio glutenvrije ontbijtgranen * Vitachoc's melk (granen gevuld met melkchocolade) * Vitachoc's fondant (...
Lees verder
28 maart 2018

Red Bull lanceert biologische lijn

Red Bull kondigt in Noord-Amerika het debuut aan van hun ORGANICS lijn. Dit is een nieuwe lijn met premium biologische frisdranken, die gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten. De lijn, die op 2...
Lees verder
28 maart 2018

Belg is overwegend chauvinistisch in zijn vleesvoorkeur

Op de menukaart van heel wat restaurants prijkt geen Belgisch wit-blauw rundvlees, maar het vlees van een Franse of Ierse koe dat als exclusiever moet doorgaan. Volgens een enquête uitgevoerd in...
Lees verder
28 maart 2018

Thuisverbruik van vers vlees loopt verder terug

Het thuisverbruik van vers (rood) vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kilo per capita naar 17,5 kilo. “De Belg wisselt vlees vaker af met gevogelte, vis en vegetarisch en eet...
Lees verder
27 maart 2018

'We zoeken naar plantaardig voedsel dat goed smaakt'

Iedereen in de zaal was het er mee eens: in 2050 is er nooit genoeg vlees voor 10 miljard mensen. Net zoals iedereen het ermee eens was dat er nieuwe plantaardige ingrediënten moeten komen....
Lees verder
26 maart 2018

Fraude met biovlees is nooit vastgesteld bij Veviba

Op basis van een proces-verbaal van het Voedselagentschap maakten alle media gewag van fraude met biovlees door het in opspraak gekomen slachthuis in Bastenaken. Controleorgaan Certisys heeft echter...
Lees verder
22 maart 2018

"Gezondere voedingspatronen vaak ook duurzamer"

Voedingspatronen die gezonder zijn, blijken over het algemeen ook duurzamer. Dat geldt zowel voor een flexitarisch, vegetarisch, Mediterraan, Scandinavisch als een traditioneel Nederlandse menu....
Lees verder

Pagina's