Blijf op de hoogte van Bionews

15 januari 2019

Berloumi Bio

Zuivelarij Berloumi is de zaak van David De Coster, vroegere leerkracht op de Hotelschool van Gent.  De kaas waarmee David bekendheid verworven heeft is de Berloumi-kaas, een variant op de...
Lees verder
10 januari 2019

De krekelrepen van Kriket te vekrijgen bij Carrefour en AVEVE

De Brusselse krekelrepen Kriket liggen binnenkort in de rekken van een 120-tal winkels van Carrefour en alle AVEVE-filialen. Bij Carrefour beseffen ze dat het om een nicheproduct gaat, maar merken ze...
Lees verder
10 januari 2019

Dit zijn de trends in duurzame voeding voor 2019

Dit jaar zal volgens Ecovia Intelligence een belangrijk jaar voor de groei van de duurzame voedingsmiddelensector zijn. De belangrijkste ontwikkelingen volgens de onderzoekers: Mainstreaming van...
Lees verder
10 januari 2019

BE O opent versmarkt in Antwerpen met focus op betaalbare bioproducten

Vandaag opende de nieuwe BE O Versmarkt in Antwerpen zijn deuren. Drie jaar na de opening van de eerste vestiging in Gent. Alles staat er in het teken van verse, 100% biologische producten die "...
Lees verder
21 december 2018

Unilever neemt De Vegetarische Slager over

Unilever breidt zijn assortiment van vegetarische hapjes uit en neemt de Vegetarische Slager over. Concreet neemt Unilever de fabriek in Breda, de marketing & sales organisatie in Utrecht en het...
Lees verder
18 december 2018

Bonduelle lanceert eerst bio-diepvriesaanbod

Nu bio-producten een trend zijn, introduceert Bonduelle z'n eerste bio-diepvriesaanbod met 500 gr haricots verts en peulen. De producten zijn voorbewerkt d.m.v. een stoomtechniek. Om zichzelf te...
Lees verder
1 december 2018

Aoste innoveert met verrassende vegan groentespreads

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgen (44%) vandaag minder vlees eet dan vorig jaar. 62% is er zelfs van overtuigd dat vegetarisch eten de toekomst is. Om te beantwoorden aan...
Lees verder
29 november 2018

De speculoos van La Confiance

Sinds twee jaar staat Patrick Hautphenne aan het roer van La Confiance. Het bedrijf produceert richt zich voornamelijk op biologische speculoos. “Het merk La Confiance bestaat al sinds 1924....
Lees verder
29 november 2018

Vanaf nu te koop: duurzame vis uit Brusselse stadsboerderij

De Anderlechtse Ferme Abattoir, op het dak van de Foodmet, start met de verkoop van haar gestreepte baars. De vis komt uit een volledig circulaire boerderij waarin afval van de ene teelt telkens de...
Lees verder
23 november 2018

Nieuwe producten op de markt

We werpen al graag een blik op een aantal nieuwe producten op de markt vanaf december. Bio Vegan Latte's van The Original Oatly Alles wat Oatly maakt is op basis van Zweedse haver. Zweedse...
Lees verder

Pagina's